Jak postupovat v případě, že vlastníkům není předloženo v zákonné lhůtě vyúčtování záloh na služby

Perex: Pokud jste vlastníkem nemovitosti a nebylo vám předloženo vyúčtování záloh na služby v zákonné lhůtě, možná máte právo na úhradu pokuty. V tomto článku vám vysvětlím, jak postupovat v takové situaci, jaké jsou vaše práva a jaké kroky můžete podniknout. Přečtěte si můj článek a zjistěte více o této problematice.

Co říká legislativa

Podle zákona o službách spojených s užíváním bytů a nebytových prostor je poskytovatel služeb povinen předložit vyúčtování záloh na služby do čtyř měsíců po skončení zúčtovacího období. Pokud tuto povinnost nesplní, mohou vlastníci požadovat úhradu pokuty. Výše pokuty je stanovena zákonem a může dosáhnout až 50 Kč za každý den prodlení.

Jak postupovat

Pokud vám nebylo předloženo vyúčtování záloh na služby v zákonné lhůtě, doporučuji vám nejprve kontaktovat poskytovatele služeb a upozornit ho na tuto skutečnost. Pokud nedojde k nápravě, můžete se obrátit na příslušný orgán, například na Státní energetickou inspekci nebo Českou obchodní inspekci. V krajním případě je možné podat žalobu k soudu.

Vaše práva a možnosti

Jako vlastník máte právo na včasné a správné vyúčtování záloh na služby. Pokud poskytovatel služeb tuto povinnost nesplní, máte právo požadovat úhradu pokuty. Doporučuji vám pečlivě sledovat termíny a v případě prodlení ihned jednat. Pokud si nejste jisti svými právy nebo potřebujete poradit, neváhejte se na mě obrátit.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

```

Hana Křemenová
Autor: Hana Křemenová

V oblasti realit pracuji od roku 2007. Nejprve v menší realitní kanceláři, poté jsem se stala majitelkou vlastní realitní značky. V současné době pracuji jako freelancer, samostatný realitní makléř a to mě umožňuje věnovat se svým klientům na 100%.

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř. 

Práci realitního makléře se snažím odvádět na špičkové úrovni a to mě neskutečně baví a přináší radost.

Točím video prohlídky, spolupracuji s profesionálním fotografem, kameramanem, vytvářím Home Staging nemovitostí, vytvářím s týmem 3D virtuální prohlídky, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost za co nejvyšší cenu a k vaší plné spokojenosti. 

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů. 

Pokud jste dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám. Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Ráda se s Vámi sejdu třeba u šálku dobré kávy.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 chyb při prodeji nemovitosti

zpracováním osobních údajů