Proč investovat do zahraniční nemovitosti?

Proč investovat do zahraniční nemovitosti?

Pokud se chcete ochránit před inflací a nestabilitou na trhu, koupě nemovitosti byla vždy dobrým řešením. Nicméně, vysoké ceny nemovitostí v České republice nutí investory hledat alternativy v zahraničí. Které zahraniční nemovitosti jsou v současné době v kurzu?

Zájem o rekreační nemovitosti stále roste

Během covidových lockdownů se objevily téměř nelítostné boje mezi kupujícími o zajímavé rekreační nemovitosti. Každý toužil uniknout z města, užívat si svobody a pracovat z domova v jiném prostředí. V posledních měsících se zájem o rekreační nemovitosti trochu ochladl, nicméně stále jsou považovány za dobrou investici. Nabízejí možnost zhodnocení vložených prostředků, protože se očekává trvalý růst cen a možnost příležitostného nebo trvalého pronájmu. Investor zároveň získává příjemné místo pro rekreaci.

 

České nemovitosti jsou drahé, zahraničí láká.

Růst cen nemovitostí, včetně těch rekreačních, motivoval Čechy k hledání zahraničních nemovitostí. Podle průzkumů má zájem o zahraniční nemovitost téměř každý třetí Čech. Koupit nemovitost v zemi Evropské unie není problém, oblíbené jsou nemovitosti zejména v atraktivních přímořských lokalitách. Trend prodlužování dovolených, flexibilní pracovní doba a možnost pracovat v režimu home office, podporují zájem o zahraniční nemovitosti.

Zahraniční nemovitosti jsou cenově dostupnější

V České republice došlo k dramatickému růstu cen nemovitostí, ale v jiných zemích EU byl nárůst mírnější. Například na Kypru, v Itálii nebo ve Španělsku se nemovitosti téměř nezdražily. Zájem Čechů se obrací k nemovitostem ve Španělsku, na Mallorce nebo na Kanárských ostrovech. Zajímavé jsou také nemovitosti v Chorvatsku a Itálii.

Zohlednění rizik Investování do zahraniční nemovitosti není bez rizik. Je důležité mít na paměti, že pravidla a zákony se mohou lišit od těch, které jsou platné v České republice. Je nutné pečlivě zvážit, zda má investor dostatečné znalosti a zkušenosti s danou zemí a nemovitostním trhem, aby dokázal správně posoudit rizika spojená s investicí. Kromě toho je důležité mít připravený plán na případné výdaje, které s nákupem a správou zahraniční nemovitosti souvisejí, jako jsou například náklady na údržbu, opravy, daně a poplatky.

Investování do zahraniční nemovitosti může být pro mnoho lidí zajímavou alternativou k nákupu nemovitosti v České republice. Díky nižším cenám v některých zemích EU, stále rostoucí poptávce po rekreačních nemovitostech a možnostem financování pomocí zahraniční hypotéky či americké hypotéky se investoři rozhodují hledat příležitosti i mimo hranice naší země. Nicméně je důležité pečlivě posoudit rizika a mít dostatečné znalosti o dané zemi a nemovitostním trhu, aby byla investice úspěšná a bezpečná.

 

Hana Křemenová
Autor: Hana Křemenová

V oblasti realit pracuji od roku 2007. Nejprve v menší realitní kanceláři, poté jsem se stala majitelkou vlastní realitní značky. V současné době pracuji jako freelancer, samostatný realitní makléř a to mě umožňuje věnovat se svým klientům na 100%.

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř. 

Práci realitního makléře se snažím odvádět na špičkové úrovni a to mě neskutečně baví a přináší radost.

Točím video prohlídky, spolupracuji s profesionálním fotografem, kameramanem, vytvářím Home Staging nemovitostí, vytvářím s týmem 3D virtuální prohlídky, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost za co nejvyšší cenu a k vaší plné spokojenosti. 

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů. 

Pokud jste dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám. Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Ráda se s Vámi sejdu třeba u šálku dobré kávy.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 chyb při prodeji nemovitosti

zpracováním osobních údajů